Mac'n'cheese quattro formaggi
Publicerat:
2020-06-03Tillagningstid:
En italiensk klassiker! Ost och pasta i en gudomlig förening.
Ingredienser
2portioner
- 200gtorkad paccheripasta
- 50ggorgonzola
- 50grökt mozzarella, scamorza
- 50gtaleggio
- 1 skvättmjölk, 3%
- 1 skvättolivolja
- 1tskpaprikapulver
- 2mskgräslök, hackad
- 50gpecorino
- salt och nymalen svartpeppar
Så lagar du
1. Koka upp vatten i en stor kastrull. Salta när det bubblar snabbt.
2. Koka pastan i vattnet, 1 minut kortare än vad som anges på förpackningen.
3. Skär osten i bitar. Lägg all ost, utom pecorinon, i en djup stekpanna. Häll på en skvätt olivolja, sedan mjölken, hälften av gräslöken och paprikapulver.
4. Värm på låg värme. Rör ihop när osten smälter. Koka inte. Krydda med lite peppar.
5. Lägg över pastan i osten. Se till att det kommer med lite pastavatten.
6. Vik ned pastan i såsen. Dela upp på två tallrikar och häll över resten av gräslöken.
Tips
Byt ut ostarna mot andra ostar som du gillar!