Mac'n'cheese quattro formaggi

Mac'n'cheese quattro formaggi.

Publicerat:

Tillagningstid:

En italiensk klassiker! Ost och pasta i en gudomlig förening.

Ingredienser

2portioner

  • 200g
    torkad paccheripasta
  • 50g
    gorgonzola
  • 50g
    rökt mozzarella, scamorza
  • 50g
    taleggio
  • 1 skvätt
    mjölk, 3%
  • 1 skvätt
    olivolja
  • 1tsk
    paprikapulver
  • 2msk
    gräslök, hackad
  • 50g
    pecorino
  • salt och nymalen svartpeppar

Så lagar du

1. Koka upp vatten i en stor kastrull. Salta när det bubblar snabbt.

2. Koka pastan i vattnet, 1 minut kortare än vad som anges på förpackningen.

3. Skär osten i bitar. Lägg all ost, utom pecorinon, i en djup stekpanna. Häll på en skvätt olivolja, sedan mjölken, hälften av gräslöken och paprikapulver.

4. Värm på låg värme. Rör ihop när osten smälter. Koka inte. Krydda med lite peppar.

5. Lägg över pastan i osten. Se till att det kommer med lite pastavatten.

6. Vik ned pastan i såsen. Dela upp på två tallrikar och häll över resten av gräslöken.

Tips

Byt ut ostarna mot andra ostar som du gillar!

Dela det här receptet med dina vänner!