Magisk sillsallad med grönkål

En form med sillsalad i orange och grönt med solrosfrön sträcks fram mot kameran av en man i röd tröja.

Publicerat:

Sill och snabbfräst grönkål ihop med delikatesspotatisar blir en underbar julsallad.

Ingredienser

4 - 6portioner

Topping

  • 150g
    hackad grönkål
  • 0,5dl
    solroskärnor
  • 1tsk
    salt
  • 2msk
    olja

Sallad

  • 6-8st
    kalla, kokta delikatesspotatisar
  • 250g
    inlagd avrunnen sill
  • 20g
    riven vitkål

Dressing

  • 20g
    färsk skuren dill
  • 1dl
    ajvar
  • 1dl
    créme fraiche

Så lagar du

Om du inte brukar gillar sill så tror jag detta recept kommer att funka fint även för dig. Ta den sill du har hemma, det spelar ingen roll vilken. Jag brukar ta de sill-slattar jag har hemma efter jul så blir det som en pytt i-panna med sill.

 

Gör så här

1. Fräs snabbt grönkål och solroskärnor i en stekpanna med olja. Salta.

3. Skär dill och blanda med créme fraiche och ajvar.

4. Blanda sill, delad potatis och riven vitkål med ajvar-röran.

5. Lägg upp och toppa med den frästa grönkålen och solroskärnorna.

Dela det här receptet med dina vänner!