Marängsviss

En röd skål med marängsviss och sirap, med en kopp kaffe i bakgrunden. Bild av Karin Hedström i Laga om mig.

Publicerat:

Tillagningstid:

”Jag valde att göra marängsviss till efterrätt. Tyckte att det passade idag eftersom det är min mans namnsdag. Det är ju en klassiker som är svår att misslyckas med!” -Karin Hedström, tittare på Go'kväll.

Ingredienser

4portioner

Chokladsås

  • 1dl
    socker
  • 1dl
    kakao
  • 1dl
    vatten

Maränger

  • 3
    äggvitor
  • 2dl
    socker
  • 4droppe(ar)
    citronjuice
  • ½liter
    vaniljglass
  • 3dl
    vispgrädde
  • 2
    bananer

Så lagar du

1. Chokladsås: Vispa ihop allt i en kastrull, koka på svag värme 2-3 minuter. Låt såsen svalna.

2. Maränger: Vispa äggvitorna och citronjuicen tillsammans med 1 deciliter av sockret till ett hårt skum. Vänd därefter ner resten av sockret. Fortsätt att vispa tills smeten är blank och fin. Klicka ut smeten på bakplåtspapper med hjälp av två skedar. Grädda mitt i ugnen i cirka 60 minuter på 100 grader.

3. Vispa grädden. Fördela glass, skivad banan och maränger på tallrikar eller ett fat. Toppa med grädde och chokladsås.

Dela det här receptet med dina vänner!