Marängsviss
Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
”Jag valde att göra marängsviss till efterrätt. Tyckte att det passade idag eftersom det är min mans namnsdag. Det är ju en klassiker som är svår att misslyckas med!” -Karin Hedström, tittare på Go'kväll.
Ingredienser
4portioner
Chokladsås
- 1dlsocker
- 1dlkakao
- 1dlvatten
Maränger
- 3äggvitor
- 2dlsocker
- 4droppe(ar)citronjuice
- ½litervaniljglass
- 3dlvispgrädde
- 2bananer
Så lagar du
1. Chokladsås: Vispa ihop allt i en kastrull, koka på svag värme 2-3 minuter. Låt såsen svalna.
2. Maränger: Vispa äggvitorna och citronjuicen tillsammans med 1 deciliter av sockret till ett hårt skum. Vänd därefter ner resten av sockret. Fortsätt att vispa tills smeten är blank och fin. Klicka ut smeten på bakplåtspapper med hjälp av två skedar. Grädda mitt i ugnen i cirka 60 minuter på 100 grader.
3. Vispa grädden. Fördela glass, skivad banan och maränger på tallrikar eller ett fat. Toppa med grädde och chokladsås.