Marockansk köttgryta
Publicerat:
2016-01-20Tillagningstid:
En mustig och kryddig gryta som serveras med en god morotssallad och couscous. Grytan och morötterna går mycket bra att göra i förväg.
Ingredienser
8portioner
- 1 ½ kgbenfritt grytkött av nöt eller lamm, t ex märgpipa, högrev eller fransyska av nöt eller rygg eller bog av lamm
- 2mskolivolja till stekning
- 4gula lökar
- 1msksalt
- 1paketsaffran 0,5 g
- 3tskmald spiskummin
- 2tskmald koriander
- 1ströd chili, urkärnad och finhackad
- 2mskfärsk finriven ingefära
- 2stburkar finkrosade tomater à 400 g
- 2stkartonger kikärter, à 400 g
- couscous, bladpersilja
Så lagar du
1. Skär köttet i grytbitar. Bryn dem i olja i en stekpanna. Flytta över dem till en gryta.
2. Skala och tärna löken grovt. Låt den fräsa med i grytan. Salta och tillsätt kryddorna som får fräsa med en kort stund. Tillsätt tomaterna och sjud under lock tills köttet är riktigt mört 2-3 timmar. Koka gärna i ugnen vid 120°. Rör om då och då.
3. Tillsätt kikärterna. Smaka av med salt och peppar.
4. Gör couscous till, detta tar bara 5 minuter.
5. Servera med couscous och morotssallad. Garnera med bladpersilja.