Marsipangrisar
Publicerat:
2016-12-22Tillagningstid:
Ingredienser
60portioner
Marsipangris
- 225grå marsipan
- 16mandlar
- 1tskpastöriserade äggvitor
Kristyr
- 25gflorsocker
- 1knivsudd pastöriserade äggvitor
- 25gmörk choklad
Så lagar du
Marsipangrisar
1. Väg upp cirka 40g marsipan till varje griskropp. Först rullas en rund boll. Sedan rullas denna till en avlång tjock korv. Undvik att sätta fingeravtryck på degen, använd alltid handflatorna istället för fingrarna.
2. Forma trynen på ena änden av korven, så att korven får en flaskliknande form. Tryck trynet platt med lillfingret. Gör två näsborrar med hjälp av en liten pinne. Modellera nu två små kulor som du sedan formar till en droppe. Med hjälp av pinnen gör du sedan en markering på sidan av droppen, som blir själva örongången. Fäst öronen med hjälp av lite pastöriserad äggvita som lim och tryck fast.
3. Kom ihåg att lämna gott om plats till ögonen. Ögonhål sticks med hjälp av den lilla pinnen. Montera fyra ben i form av mandlar. Doppa gärna mandlarna i lite pastöriserad äggvita. Knorren modelleras som en lång tunn korv - tunnast i yttersta änden. Gör en knorr och fäst svansen.
Kristyr och ögon
1. Vispa florsocker och lite pastöriserad äggvita vitt och luftigt med en elvisp. Kristyren är klar när konsistensen är luftig, vit och inte flyter samman när du slutar vispa. Häll kristyren i en liten strut gjord av bakplåtspapper. Med hjälp av denna fyller du nu försiktigt ögonhålen med kristyr.
2. Smält choklad och häll den i en liten strut av bakplåtspapper. Med hjälp av denna spritsar du försiktigt små pupiller ovanpå kristyrögonen.
Tips
Låt glasyren torka några timmar innan grisarna packas.