Masala chai

Masala chai

Publicerat:

Tillagningstid:

4 stora koppar värmade chai!

Ingredienser

4portioner

  • 6dl
    vatten
  • 4st
    gröna kardemummakapslar
  • 1bit(ar)
    hel kanel
  • 6st
    nejlikor
  • 6st
    hela svartpepparkorn
  • 2cm
    färsk ingefära, skivad
  • 2tsk
    socker (valfritt)
  • 2dl
    mjölk, valfri fetthalt
  • 2tsk
    teblad

Så lagar du

1. Mortla kardemumma, kanel och nejlikor.

2. Koka upp vatten och samtliga kryddor, sjud 5 minuter. Tillsätt mjölk och socker, koka upp.

3. Dra kastrullen åt sidan, tillsätt te, låt dra 3–5 minuter.

4. Sila och servera. Du kan även vispa upp ett skum innan servering för att få det som på caféer brukar kallas chai latte.

Dela det här receptet med dina vänner!