Matjesill på portabello
Publicerat:
2019-04-16Tillagningstid:
Ett klassiskt sillrecept som Tareq gör på portabellosvamp. Det går bra att ersätta svampen med vanlig sill. Räkna med 3 dagar utöver tillagningstid för att sillen ska mogna.
Ingredienser
4portioner
- 2kgportabellosvamp
- 5dlvatten
- ½dlättika, 24%
- 20gsalt
- 750gsocker
- 10gkrossad kryddpeppar
- 10gkrossad svartpeppar
- 10gingefära, fint riven
- 10gsandel, finns på apotek
- 5goregano
- 10gsalpeter
- 8lagerblad, krossade
Så lagar du
1. Skrapa ur de mörka lamellerna på undersidan av svampen med en sked.
2. Koka svampen i 1 minut.
3. Koka samman vatten, ättika, socker och salt tillsammans med alla kryddor. Slå över svampen och låt stå minst tre dagar.