Mattias morotsbollar

En tallrik med morotsbollar med saffran, med bestick bredvid. Bild av Mattias Kristiansson.

Publicerat:

Tillagningstid:

De här saffransgula bollarna kommer att lysa upp som små eldklot på julbordet. Lika goda som de är vackra. Receptet ger 4 portioner eller 8 portioner på en buffé.

Ingredienser

4portioner

  • 2burk(ar)
    kikärter (400 g, ca 6 dl kokta)
  • 1st
    gul lök, finhackad
  • 300 g
    morötter, fint rivna
  • 1paket
    saffran (0,5 g)
  • 2msk
    majsstärkelse
  • ½dl
    gula russin
  • ½tsk
    salt
  • svartpeppar
  • rapsolja att steka i

Så lagar du

1. Häll av spadet från kikärterna och skölj dem. Släng ner dem i en matberedare och mixa fint. Skrapa ner i en skål. 

2. Blanda kikärterna med gul lök, morötter, saffran, majsstärkelse, russin, salt och peppar. Blanda väl och rulla sedan till bollar. Stek bollarna gyllenbruna i lite olja.

Dela det här receptet med dina vänner!