Melondessert med mascarpone
Publicerat:
2019-08-21Tillagningstid:
En lätt dessert att bjuda på efter grillat eller till kräftskivan. När sensommaren kommer är melonerna fortfarande som allra bäst. Söta och saftiga. Gör en fräsch melonsallad, gärna med hjälp av ett kuljärn. Servera med gräddig mascarponekräm som har en blommig smak av sommar, ett ljuvligt försommarminne att avrunda sommaren med.
Ingredienser
6portioner
- 2meloner av valfri sort
- 1citron, skal och saft
- 1knippa(or)mynta
- 1ask(ar)hallon
Mascarponekräm
- 1burk(ar)mascarpone
- 2-3mskflädersaft eller annan blommig saft
- 1citron, skalet
- 3dlgrädde
Så lagar du
1. Gör bollar av melonen med hjälp av ett kuljärn. Använd gärna flera olika sorters melon.
2. Blanda bollarna med rivet skal och saft från 1 citron. Ställ kallt. Resten av melonen kan du skära loss och frysa – använd till smoothies till exempel.
3. Blanda mascarpone med flädersaft och skal från 1 citron. Vispa grädden fluffig och vänd ner i mascarponekrämen. Blanda försiktigt till en jämn kräm.
4. Vänd ner hallon och finstrimlad mynta i de citronmarinerade melonbollarna.
5. Lägg upp mascarponekräm i glas och toppa med melonsallad.
Tips
Variera melonsorter! Det går att använda galia, honungsmelon, orange candy, eller snowball – bara att välja och vraka!