Mexikansk tomatsoppa (Sopa de fideos)

Mexikansk tomatsoppa (Sopa de fideos)

Publicerat:

Tillagningstid:

Enkel och smakrik mexikansk tomatsoppa med vermicelli. Vermicelli är tunna spaghettitrådar som mjuknar snabbt och är perfekta att ha i en soppa. Om du inte hittar vermicelli går det alldeles utmärkt att ersätta det med valfri pastasort som t ex makaroner eller spaghetti.

Ingredienser

4portioner

  • 1
    gul lök
  • 2
    vitlöksklyftor
  • olja till stekning
  • 2tsk
    paprikapulver
  • 1tsk
    malen spiskummin
  • 1tsk
    cayennepeppar
  • ½tsk
    rökt paprikapulver
  • 2burk(ar)
    körsbärstomater, à 400 g
  • 2
    grönsaksbuljongtärningar
  • 6dl
    vatten
  • 100g
    vermicelli
  • ca 1tsk
    salt
  • 1krm
    svartpeppar

Garnering

  • grovriven ost, t ex cheddar
  • färsk koriander eller salladslök
  • färskpressad limesaft
  • krossade nachochips

Så lagar du

  1. Finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en kastrull och fräs lök och vitlök glansigt. Tillsätt alla kryddor och fräs lite till.
  2. Öppna burkarna med tomaterna och klipp med kökssaxen i burkarna tills tomaterna är krossade.
  3. Vänd ner i grytan tillsammans med buljongen. Tillsätt vatten och låt soppan puttra under lock i cirka 20 minuter.
  4. Tillsätt vermicellin, smaka av med salt och peppar och låt soppan koka i cirka 4 minuter, eller tills vermicellin har mjuknat.
  5. Toppa soppan med riven ost och koriander. Ringla över lite limesaft och servera.

Dela det här receptet med dina vänner!