Mimosa Zero
Publicerat:
2019-02-07Tillagningstid:
En klassisk drink där originalet sägs vara skapad i Paris runt 1920. Här har jag gjort en alkoholfri variant med blodapelsin som är i säsong januari-mars. Går såklart lika bra att göra med vanliga apelsiner och mousserande alkoholhaltigt vin. Mimosa är den perfekta drinken att avnjuta under exempelvis en söndagsbrunch eller för att överraska din älskling på sängen. Serveras i champagneglas.
Ingredienser
10portioner
- 7½dlblodapelsinjuice, färskpressad
- 750clalkoholfritt mousserande vin
Garnityr
- 1stblodapelsin
- 1kruk(or)färsk rosmarin
Så lagar du
1. Skiva en blodapelsin till ”halvmånar” och lägg in i frysen.
2. Fyll halva glasen med alkoholfritt mousserande vin.
3. Toppa med den färskpressade blodapelsinjuicen.
4. Garnera med en frusen ”apelsinmåne” och en kvist färsk rosmarin för en extra färgklick.