Mini-citronmarängpajer

Tolv små citronmaränpajer på ett blått fat. Pajerna är toppade med röda bär.

Publicerat:

Tillagningstid:

Lemoncurd är superenkelt att göra utan ägg, bara hoppa över det! Marängen görs på kikärtsspad och bränns precis som vanlig maräng av med en gasolbrännare.

Ingredienser

30portioner

Mandelmördeg

  • 150g
    mjölkfritt smör
  • 1,5dl
    florsocker
  • 1dl
    mandelmjöl
  • 4dl
    vetemjöl
  • 2msk
    vatten

Lemoncurd

  • 6st
    citroner (rivet skal från alla och saften från 4)
  • 4 dl
    strösocker
  • 100g
    mjölkfritt margarin
  • 1msk
    majsstärkelse
  • 2dl
    mjölk, t.ex. soja- eller mandelmjölk
  • 1tsk
    agarpulver

Kikärtsmaräng

  • ¾dl
    kikärtsspad
  • 1tsk
    citronsaft
  • ¾dl
    strösocker
  • ½tsk
    vaniljsocker

Så lagar du

Mandelmördeg

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Tärna smöret och nyp ihop samtliga ingredienser till degen för hand, eller mixa ihop i en matberedare.


3. När du har arbetat ihop en smidig deg plastar du in den och låter vila i kylen i 30 minuter.

4. Kavla ut degen tunt och klä små tarteletteformar eller mandelmusselformar med degen.

5. Grädda i 8 minuter. Låt svalna något innan du stjälper ut mördegsskalen ur formarna.

 

Lemoncurd

1. Blanda citronsaft, citronskal, strösocker, agarpulver, smör, majsstärkelse och mjölk i en kastrull. Låt allt smälta ihop under ständig omrörning och sjud sedan tills den tjocknar något.

2. Häll över i en skål, plasta in och låt svalna helt i kylen.

 

Kikärtsmaräng


1. Vispa kikärtsspad och citronsaft fast och fluffigt.

2. Vispa ner lite strösocker och vaniljsocker i taget och fortsätt att vispa tills du har en fast, blank maräng.

3. Fyll pajskalen med lemon curd. Spritsa på marängen och bränn av med en gasbrännare.

Dela det här receptet med dina vänner!