Mini-citronmarängpajer
Publicerat:
2018-09-18Tillagningstid:
Ingredienser
30portioner
Mandelmördeg
- 150gmjölkfritt smör
- 1,5dlflorsocker
- 1dlmandelmjöl
- 4dlvetemjöl
- 2mskvatten
Lemoncurd
- 6stcitroner (rivet skal från alla och saften från 4)
- 4 dlströsocker
- 100gmjölkfritt margarin
- 1mskmajsstärkelse
- 2dlmjölk, t.ex. soja- eller mandelmjölk
- 1tskagarpulver
Kikärtsmaräng
- ¾dlkikärtsspad
- 1tskcitronsaft
- ¾dlströsocker
- ½tskvaniljsocker
Så lagar du
Mandelmördeg
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Tärna smöret och nyp ihop samtliga ingredienser till degen för hand, eller mixa ihop i en matberedare.
3. När du har arbetat ihop en smidig deg plastar du in den och låter vila i kylen i 30 minuter.
4. Kavla ut degen tunt och klä små tarteletteformar eller mandelmusselformar med degen.
5. Grädda i 8 minuter. Låt svalna något innan du stjälper ut mördegsskalen ur formarna.
Lemoncurd
1. Blanda citronsaft, citronskal, strösocker, agarpulver, smör, majsstärkelse och mjölk i en kastrull. Låt allt smälta ihop under ständig omrörning och sjud sedan tills den tjocknar något.
2. Häll över i en skål, plasta in och låt svalna helt i kylen.
Kikärtsmaräng
1. Vispa kikärtsspad och citronsaft fast och fluffigt.
2. Vispa ner lite strösocker och vaniljsocker i taget och fortsätt att vispa tills du har en fast, blank maräng.
3. Fyll pajskalen med lemon curd. Spritsa på marängen och bränn av med en gasbrännare.