Små biskvier

Små biskvier

Publicerat:

Tillagningstid:

Kladdiska biskvier med chokladtryffel. Receptet räcker till 35 små biskvier.

Ingredienser

35portioner

Mörk chokladtryffel (bäst att göra dagen innan)

  • 300 g
    mörk choklad, 70 %
  • 300 g
    vispgrädde (3 dl)
  • 50g
    honung (½ dl)
  • 50g
    osaltat smör

Biskvibottnar, cirka 35 st

  • 250 g
    mandelmassa
  • 125 g
    strösocker (1 ½ dl)
  • 60 g
    äggvita (2 st)
  • 300 g
    mörk choklad (till doppning)

Så lagar du

Mörk chokladtryffel

1. Hacka chokladen och lägg i en bunke.

2. Koka upp vispgrädde och honung och häll det över chokladen.

3. Klicka i smöret och mixa slät med en stavmixer eller blanda med en slickepott.

4. Låt tryffeln sätta sig i kylen, bäst att göra en dag innan.

Biskvibottnar

1. Blanda mandelmassa och socker, och lös upp massan med lite i taget av äggvitan.

2. Fyll en spritspåse och spritsa ut runda bottnar på plåt med bakplåtspapper.

3. Grädda mitt i ugnen på 160 grader i cirka 10 minuter, tills bottnarna fått en gyllenbrun färg. Låt svalna.

Montering

1. Spritsa en rund boll av chokladtryffel på botten. Doppa i smält choklad och låt stelna.

Dela det här receptet med dina vänner!