Små biskvier
Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Kladdiska biskvier med chokladtryffel. Receptet räcker till 35 små biskvier.
Ingredienser
35portioner
Mörk chokladtryffel (bäst att göra dagen innan)
- 300 gmörk choklad, 70 %
- 300 gvispgrädde (3 dl)
- 50ghonung (½ dl)
- 50gosaltat smör
Biskvibottnar, cirka 35 st
- 250 gmandelmassa
- 125 gströsocker (1 ½ dl)
- 60 gäggvita (2 st)
- 300 gmörk choklad (till doppning)
Så lagar du
Mörk chokladtryffel
1. Hacka chokladen och lägg i en bunke.
2. Koka upp vispgrädde och honung och häll det över chokladen.
3. Klicka i smöret och mixa slät med en stavmixer eller blanda med en slickepott.
4. Låt tryffeln sätta sig i kylen, bäst att göra en dag innan.
Biskvibottnar
1. Blanda mandelmassa och socker, och lös upp massan med lite i taget av äggvitan.
2. Fyll en spritspåse och spritsa ut runda bottnar på plåt med bakplåtspapper.
3. Grädda mitt i ugnen på 160 grader i cirka 10 minuter, tills bottnarna fått en gyllenbrun färg. Låt svalna.
Montering
1. Spritsa en rund boll av chokladtryffel på botten. Doppa i smält choklad och låt stelna.