Misoglaserad aubergine
Publicerat:
2018-10-10Tillagningstid:
En ljuvligt söt och smakrik japansk rätt på aubergine. Mison ger djup och sötma åt smakerna. Servera med en sallad som lunch eller som tillbehör på en buffé med asiatiska smaker.
Ingredienser
4portioner
- 2staubergine
Misoglasering
- 3mskmisopasta
- 2mskmirin
- 1mskrisvinäger eller sake
- 1-2msklönnsirap
- 1tsksesamolja
till garnering
- 1msksesamfrön
- 1nypa(or)flingsalt
- 2salladslök, stjälkar skuren i tunna strimlor
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 225 grader på grilleffekt. Blanda ihop ingredienserna till misoglazen.
2. Skär aubergine mitt itu på längden och skär in ett rutmönster i snitt ytan.
3. Hetta upp ett par matskedar matolja och stek aubergine på skinnsidan i några minuter.
4. Vänd och lägg på lock på stekpannan. Stek i cirka 10 minuter tills auberginen är mjuk och genomstekt.
5. Lägg aubergine i en ugnsfast form. Bre på misoglazen och sätt in i ugnen i cirka 10 minuter. Glazen ska puttra och få färg. Strö på sesamfrön och sätt in igen i en minut.
6. Garna aubergine med hackade nötter och finstrimlad salladslök.