Mjölksyrade grönsaker
Publicerat:
2021-04-15Förberedelsetid:
Det tar lite tid, men det är väl värt väntan.
Ingredienser
- vaxbönor
- 1stliten gul lök
- svartvinbärsblad
- 1litervatten
- 40gsalt (jodfritt)
Så lagar du
- Tvätta vaxbönorna i kallt vatten.
- Skala och dela löken i grova bitar.
- Lägg bönor, lök och vinbärsblad i sterila burkar med lock. Lämna ca 3–4 cm fritt utrymma i toppen.
- Häll vatten och salt i en kanna och mixa samman med en stavmixer tills saltet har löst sig helt. Häll saltlagen över bönorna. Se till att de täcks av lagen.
- Sätt på lock och förvara enligt nedan:
- 3 dagar i rumstemperatur
- 2 veckor svalt, ca 15 grader
- 1 månad i kyl
- En färdig inläggning håller upp till ett år i obruten förpackning i kyl