Mjukkaka i stekpanna
Publicerat:
2017-03-15Tillagningstid:
Okrångliga mjukkakor som du enkelt gräddar på spisen, gärna i gjutjärnspanna. Kakorna passar perfekt till utflyktsmat och går jättebra att frysa. Det är viktigt att provsmaka minst en kaka direkt från pannan, med smör som smälter och rinner ner mellan fingrarna.
Ingredienser
6portioner
- 5dlfilmjölk
- 6dlvetemjöl
- 6dlrågsikt eller grahamsmjöl
- 1tsksalt
- 1tskbikarbonat
- 1dlljus sirap
Så lagar du
1. Blanda samtliga torra ingredienser. Tillsätt fil och sirap, arbeta ihop till en deg.
2. Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda ihop och dela i 12 lika stora bitar. Kavla ut till ca 0,5 cm tjocklek, nagga och grädda i stekpanna på mediumvärme.
3. Låt svalna under duk.