Muffinspannkaka
Publicerat:
2017-08-14Tillagningstid:
Är det middag, frukost eller kanske ett mellanmål? Ljuvligt goda är i alla fall dessa små muffinspannkakor med kvarg och färska bär.
Ingredienser
12portioner
- 2dlvetemjöl
- 2mskströsocker
- ½tskbakpulver
- ½tsksalt
- 1krmvaniljpulver
- 4dlmjölk
- 3ägg
- 1tskfinrivet citronskal
- olja till formarna
Garnering
- kvarg
- blandade bär
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Blanda mjöl, socker, bakpulver, salt och vaniljpulver i en bunke.
3. Vispa ner mjölk, lite i taget. Tillsätt ägg och citronskal. Fortsätt vispa till en jämn smet. Fyll en smord muffinsplåt till ¾ med smet.
4. Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter. Servera med en klick kvarg och färska bär på toppen.
Övrigt
Innehåller gluten och ägg.