Muffinspannkaka

Muffinspannkaka på en tallrik, toppad med kvarg, blåbär, jordgubbar och florsocker.

Publicerat:

Tillagningstid:

Är det middag, frukost eller kanske ett mellanmål? Ljuvligt goda är i alla fall dessa små muffinspannkakor med kvarg och färska bär.

Ingredienser

12portioner

  • 2dl
    vetemjöl
  • 2msk
    strösocker
  • ½tsk
    bakpulver
  • ½tsk
    salt
  • 1krm
    vaniljpulver
  • 4dl
    mjölk
  • 3
    ägg
  • 1tsk
    finrivet citronskal
  • olja till formarna

Garnering

  • kvarg
  • blandade bär

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Blanda mjöl, socker, bakpulver, salt och vaniljpulver i en bunke.

3. Vispa ner mjölk, lite i taget. Tillsätt ägg och citronskal. Fortsätt vispa till en jämn smet. Fyll en smord muffinsplåt till ¾ med smet.

4. Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter. Servera med en klick kvarg och färska bär på toppen.

Övrigt

Innehåller gluten och ägg.

Dela det här receptet med dina vänner!