Musslor med sherry och blodapelsin
Publicerat:
2017-03-31Tillagningstid:
Lyxig rätt till billig peng på några av vinterns bästa ingredienser – skaldjur och citrus.
Ingredienser
4portioner
- 1kgmusslor
- ½dlolivolja
- 1rödlök
- 2vitlöksklyftor
- 1färsk röd chili
- ½tsksalt
- 1dlsherry
- 1dltorrt vitt vin
- 1apelsin, saften
- 2apelsiner, fruktköttet (gärna blodapelsiner)
- 1kruk(or)grönkålsskott
Så lagar du
1. Skölj och skrubba musslorna ordentligt. Släng trasiga musslor och de musslor som inte stänger sig när du knackar på dem.
2. Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Skala och skiva vitlöken. Kärna ur och tärna chilin.
3. Fräs lök, vitlök och chili i olja. Häll på sherry, vin och apelsinsaft. Tillsätt salt och låt koka upp.
4. Lägg i musslorna och lägg på ett lock, koka i cirka 5 minuter eller tills musslorna öppnar sig. Skaka om med kastrullen någon gång under kokningen.
5. Filéa apelsinerna och vänd ner dem och grönkålsskott med de kokta musslorna. Ät med ett gott bröd och eventuellt en aioli eller chilimajonnäs.