Mustig ramenbuljong
Publicerat:
2020-11-24Tillagningstid:
Servera denna buljong med udonnudlar, krispigt fläsk, strimlad salladslök och grönsaker för en fantastisk smakupplevelse!
Ingredienser
4 - 6portioner
- 3gula lökar
- 5salladslökar
- 3morötter
- 1hel vitlök
- 2litervatten
- 1fläsklägg
- 3dltorkad shiitake eller annan torkad svamp t.ex. trattkantareller
- ½röd chili
- 5cmingefära
- 1msksesamolja
- 1dljapansk soja
- 1dlmisopasta
- kombualger
Så lagar du
1. Skär lök, salladslök, morot och vitlök i klyftor och stek i olja tills allting får färg.
2. Tillsätt vatten och fläsklägget och låt koka upp.
3. Skumma bort äggviteämnena och tillsätt svamp, chili och ingefära och låt koka i cirka 2-3 timmar.
4. Lyft ur fläsklägget.
5. Sila av och pressa ur vätskan av grönsakerna.
6. När fläsklägget svalnat, dra bort svålen, plocka köttet från benet och dela det i strimlor.
7. Stek strimlorna krispiga i lite olja.
8. Tillsätt sesamolja, soja, misopasta och kombualger smaka av buljongen och låt dra ca 30 minuter.
9. Sila av och servera buljongen med udonudlar, krispigt fläsk, strimlad salladslök och valfria strimlade grönsaker.