Nässelsoppa med pocherade ägg
Publicerat:
2021-03-12Tillagningstid:
Spela videon här intill för att ta del av Tareqs supertips för pocherade ägg!
Ingredienser
4portioner
- 1liternyplockade nässlor
- 1msksmör
- 3mskvetemjöl
- 1litergod grönsaksbuljong eller kycklingbuljong
- 1knippa(or)gräslök
- salt och peppar
Pocherade ägg
- 4stägg
- 1mskättika (24 %)
- kokande lättsaltat vatten
Så lagar du
- Tvätta och rensa nässlorna noggrant.
- Smält smör i en kastrull och vispa samman med vetemjöl. Späd med buljongen i små omgångar och vispa ut mjölet noggrant mellan varje omgång så att det inte bildas några klumpar. Låt koka ca 5 minuter.
- Hacka gräslöken och tillsätt till soppan tillsammans med nässlorna. Låt koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Mixa soppan slät i en mixer. Servera med pocherat ägg.
Pocherade ägg
- Knäck äggen i en skål och slå över ättikan. Låt äggen ligga i ättikan i ca 10 minuter.
- Koka upp vatten i en kastrull och salta lätt.
- Häll i äggen i vattnet och minska direkt på värmen så att det endast sjuder. Låt äggen sjuda ca 3 minuter.
- Lyft upp dem med en hålslev och servera genast.