Nattjästa frallor

En flätad korg med en gul och beige rutig handduk i botten är fylld med nattjästa bullar.

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Nattjästa frallor är ett fantastiskt påhitt som innebär att du varken behöver knåda eller vaka över din deg hela dagen. Bara rör ihop alla ingredienser, plasta in degen i en skål och låt stå i kylen under natten och så bakar du dem på morgonen.

Ingredienser

10 - 12portioner

  • 25g
    färsk jäst
  • 5dl
    kallt vatten
  • 1msk
    honung (valfritt)
  • 2msk
    olja av valfri sort
  • 2tsk
    salt
  • 12dl
    vetemjöl (spara 1dl till utbakning)

Så lagar du

  1. Dagen innan: Smula jästen i en rymlig bunke. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen löst upp sig.
  2. Ha ner resten av ingredienserna och rör ihop till en kladdig deg.
  3. Plasta in bunken och låt stå i kylskåpet över natten eller minst 8 timmar.
  4. Nästa dag: Sätt ugnen på 225 grader (över- och undervärme).
  5. Stjälp upp degen på ett rikligt mjölat bord och dela degen i 10-12 bitar beroende på hur stora du vill ha dina frallor. Arbeta inte med degen för mycket utan hantera dem så varsamt du kan för att behålla alla jäsbubblor i degen.
  6. Fördela frallorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Kasta in lite vatten under plåten i ugnen precis innan du stänger för en extra krispig yta på bröden.

Dela det här receptet med dina vänner!