Nattjästa frallor
Publicerat:
2024-01-26Förberedelsetid:
Tillagningstid:
Nattjästa frallor är ett fantastiskt påhitt som innebär att du varken behöver knåda eller vaka över din deg hela dagen. Bara rör ihop alla ingredienser, plasta in degen i en skål och låt stå i kylen under natten och så bakar du dem på morgonen.
Ingredienser
10 - 12portioner
- 25gfärsk jäst
- 5dlkallt vatten
- 1mskhonung (valfritt)
- 2mskolja av valfri sort
- 2tsksalt
- 12dlvetemjöl (spara 1dl till utbakning)
Så lagar du
- Dagen innan: Smula jästen i en rymlig bunke. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen löst upp sig.
- Ha ner resten av ingredienserna och rör ihop till en kladdig deg.
- Plasta in bunken och låt stå i kylskåpet över natten eller minst 8 timmar.
- Nästa dag: Sätt ugnen på 225 grader (över- och undervärme).
- Stjälp upp degen på ett rikligt mjölat bord och dela degen i 10-12 bitar beroende på hur stora du vill ha dina frallor. Arbeta inte med degen för mycket utan hantera dem så varsamt du kan för att behålla alla jäsbubblor i degen.
- Fördela frallorna på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Kasta in lite vatten under plåten i ugnen precis innan du stänger för en extra krispig yta på bröden.