No bake kaka med lingon och kolasås
Publicerat:
2020-11-04Tillagningstid:
Ingredienser
6portioner
Pajdeg
- 1dlsultanrussin
- 1dltorkade aprikoser
- 1mskkokosolja
- 1krmäkta vaniljpulver
- 4dlsolrosfrön
- 3mskrostade sesamfrön
Fyllning
- 4dlkokosflingor
- 4dllingon, rumsvarma
- 3mskekologisk kallpressad kokosolja
- 1dlråsocker (eller agavesirap)
- 3dlfrysta lingon till servering
Kolasås
- 3dlfet kokosmjölk
- 0,75dlkokossocker
- ½mskagavesirap
- 1krmäkta vaniljpulver
- 1nypa(or)havssalt
Så lagar du
Pajdeg
1. Blötlägg russin och aprikoser i fingervarmt vatten 15-20 minuter.
2. Kör russin, aprikoser, kokosolja och vaniljpulver i matberedaren till en smet.
3. Häll i solrosfröna och sesamfrön, kör till grovkornig deg.
4. Tryck ut degen jämnt i en springform.
5. Ställ kallt.
Fyllning
1. Kör kokosflingorna i matberedaren till ett mjöl.
2. Häll i lingonen och kör till en jämn smet.
3. Tillsätt kokosoljan och socker, kör ytterligare någon minut.
4. Häll fyllningen i springformen, låt vila kallt i minst 1 timme.
5. Servera lingonkakan med frysta lingon och kolasås.
Kolasås
Koka samtliga ingredienser i en kastrull i 20-25 minuter. Vispa då och då.
Tips
No bake kakor (som inte behöver bakas i ugn) är behändiga och snabblagade bara du har en mixer eller mixerstav. Eftersom bären inte värms upp behåller du dessutom alla nyttigheter.
Här serveras kakan med en laktosfri kolasås.