Nya Zeeländsk pavlova
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 4äggvitor
- 2dlsocker
- 1tskättikssprit
- 1tskpotatismjöl
- 1mskvaniljsocker
- 2dlgrädde
- Bär eller frukt, gärna 3 passionsfrukter, 2 kiwi
- eller 1/2 liter jordgubbar till exempel.
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Dela äggulor från äggvitor och lägg vitorna i bunken (gulorna får du spara till något annat!). Häll i hälften av sockret med äggvitorna och vispa till ett hårt och fast skum.
3. Blanda ihop resten av sockret med vaniljsocker och potatismjöl och rör ner det i marängen. Blanda också ner ättiksspriten.
4. Klicka smeten mitt på plåten med bakplåtspapper och bred ut den till en rund kaka i vanlig tårt - storlek.
5. Sätt in plåten mitt i ugnen och stäng av den. Nu gäller det att hålla fingrarna borta för ugnen får inte öppnas på 5 timmar!
6. Vält upp den färdiga pavlovan på en serveringstallrik och dra försiktigt bort bakplåtspappret.
7. Vispa grädden till ett mjukt skum eller tills visparna precis lämnar spår i grädden. Bre på grädde över pavlovan precis innan den ska serveras och garnera med frukt.