Nya Zeeländsk pavlova

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 4
    äggvitor
  • 2dl
    socker
  • 1tsk
    ättikssprit
  • 1tsk
    potatismjöl
  • 1msk
    vaniljsocker
  • 2dl
    grädde
  • Bär eller frukt, gärna 3 passionsfrukter, 2 kiwi
  • eller 1/2 liter jordgubbar till exempel.

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Dela äggulor från äggvitor och lägg vitorna i bunken (gulorna får du spara till något annat!). Häll i hälften av sockret med äggvitorna och vispa till ett hårt och fast skum.

3. Blanda ihop resten av sockret med vaniljsocker och potatismjöl och rör ner det i marängen. Blanda också ner ättiksspriten.

4. Klicka smeten mitt på plåten med bakplåtspapper och bred ut den till en rund kaka i vanlig tårt - storlek.

5. Sätt in plåten mitt i ugnen och stäng av den. Nu gäller det att hålla fingrarna borta för ugnen får inte öppnas på 5 timmar!

6. Vält upp den färdiga pavlovan på en serveringstallrik och dra försiktigt bort bakplåtspappret.

7. Vispa grädden till ett mjukt skum eller tills visparna precis lämnar spår i grädden. Bre på grädde över pavlovan precis innan den ska serveras och garnera med frukt.

Dela det här receptet med dina vänner!