Okonomiyaki – japansk omelett
Publicerat:
2019-11-08Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
Äggsmet
- 1dlvetemjöl
- 1dlvatten
- 2ägg
- 1tsksoja, japansk
Fyllning
- 4dlvitkål, strimlad
- 2salladslökar
- 100gchampinjoner
Misomajonnäs
- 1mskmisopasta
- 1ägg, helt
- 1½dlrapsolja
- ½citron, saften
- salt och peppar
- 1 kryddmåttchiliflakes
- 1tsksesamolja
Teriyakisås
- 3mskfärdig teriyakisås
Tillbehör
- 200gvitkål
- ½kruk(or)ärtskott
- 2mskinlagd ingefära, gari
- ½kruk(or)koriander
- 50gsockerärter
Så lagar du
Misomajonnäs
1. Knäck ägget i en liten smal bunke med höga kanter, tillsätt misopasta och rapsolja.
2. Kör med mixerstaven nerifrån och upp så såsen tar ihop till en fast majonnäs. Smaka av med citronsaft, chilipulver, sesamolja, salt och peppar.
Omelett
1. Blanda vetemjöl och vatten och ställ åt sidan för att svälla.
2. Strimla kål och salladslök fint, skiva champinjonerna och tillsätt till smeten. Blanda i soja.
3. Tillsätt äggen och blanda ihop ingredienserna. blanda inte för mycket, då kan omeletten bli hård.
4. Hetta upp lite olja i en stekpanna, häll i blandningen.
5. Grädda tills smeten börjar stelna. Vänd omeletten.
6. Bred ut teriyakisås på den färdiga omeletten
7. Spritsa ut misomajonnäsen
8. Toppa med en fräsch sallad av t.ex vitkål, ärtskott, strimlade sockerärter, koriander och gari.
Tips
Du kan byta ut omelettfyllningen mot vilka grönsaker som helst som du gillar. T.ex. potatis och spenat är en bra kombination eller morot och purjolök.