Orange julspecial
Publicerat:
2017-12-22Tillagningstid:
Ingredienser
6 - 8portioner
- 5dlfärskpressad blodapelsin
- 5dlfärskpressad apelsin
- 2citrongräs
- ½färsk röd chili, hackad
- 1krmgrön kardemumma
- 1krmnejlikor
- ½krmtorkad ingefära
- 1mskhonung
- 1literglasflaska
Så lagar du
1. Häll upp blodapelsinjuicen i en glasflaska. Tryck till citrongräsets ände för att krossa den så att smakerna kommer fram ordentligt. Lägg den ena i flaskan tillsammans med blodapelsinen.
2. Sätt spisplattan på låg värme och häll upp apelsinjuicen i en kastrull.
3. Krossa de torra kryddorna och skiva chilin tunt.
4. Tillsätt kryddor, honung, chili och citrongräset som är kvar i kastrullen. Låt sjuda i 20 minuter.
5. Dra bort från värmen och sila av kryddresterna.
6. Använd en tratt och häll över apelsinblandningen i flaskan med blodapelsin och citrongräs. Låt svalna en stund. Ställ in i kylskåpet och låt stå över natten.
Servera som drink
Häll upp 15 cl av apelsinblandningen i ett glas med is. Toppa med soda eller tonic. Garnera med en torkad apelsinskiva.
Servera varm som en glögg
Värm upp och servera i glöggkoppar.