Ört- & vitlöksspäckat vildsvin
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
1portioner
- 1kvist(ar)rosmarin
- 5kvist(ar)timjan
- 3stvitlöksklyftor, strimlade
- salt, peppar
Så lagar du
1. Putsa köttet och gör små hål med en liten kniv.
2. Tryck in örter och vitlök. Salta och peppra rikligt.
3. Pensla på marinaden (se recept i länk nedan).
4. Grilla eller grädda i ugn tills köttet är genomstekt, pensla med marinaden under grillningen. Testa gärna med stektermometer att köttet är 70 grader.
5. Låt köttet vila 10 minuter innan du skär upp det för då stannar vätskan kvar och köttet blir saftigare.
Till servering
1 st salladshuvud (eller blandad sallad), strimlat
2 st tomater, hackade
2 st röd lök, strimlade
1 st paprika, strimlad
2 dl ost, riven eller smulad fetaost
2 dl ajvar relish eller annan het sås
8 st Naanbröd, pitabröd eller mjuka tortillas
Skär upp köttet och lägg upp på fat tillsammans med bröd, coleslaw (recept se länk nedan) och de andra tillbehören. Låt gästerna göra sina egna vildsvinswraps.
Tips
Servera med rabarberchutney.
Om du vill grilla ett helt vildsvin välj gärna ett mindre vildsvin, de smakar bäst och det tar runt 6 timmar att grilla. Börja i god tid. Täck bänken med plast innan du tar fram grisen och kryddar.
Det fungerar även bra att spruta in saltlag i köttet och för att korta tillagningstiden kan man röka vildsvinet innan (lämna in på rökeri).