Örtdoftande marmeladkyckling med rostad citron allt i ett

Örtmarinerad marmeladkyckling

Publicerat:

Tillagningstid:

Citrusdoftande, saftig och smakrik kyckling med vårgrönsaker är en toppenbra bjudrätt. Servera gärna med en god dressing, tex blue cheese, där ostens sälta gifter sig fint med citrusfrukternas sötma och syra. /Susanne

Ingredienser

4portioner

  • 800g
    kycklinglårfilé, gärna med skinn

Marinad/ Glaze

  • 1,5dl
    citrusmarmelad
  • 0,5dl
    soja eller ponzu
  • 0,5dl
    matolja
  • 1msk
    sriracha eller sambal
  • några kvistar timjan
  • 1st
    vitlöksklyfta

Valfria grönsaker 1kg (förslagsvis listan nedanför)

  • 2st
    röda lökar
  • 1st
    purjolök
  • 1knippa(or)
    grön sparris
  • 1st
    orange paprika
  • 2st
    endivesallad
  • 2st
    citroner eller mandariner
  • 2st
    röda äpplen

Så lagar du

  1. Blanda samtliga ingredienser till marinad, ta undan hälften. Lägg kycklingen i andra hälften. Låt marinera minst 1 timme, gärna över natten.
  2. Sätt ugnen på 225 grader vanlig värme. Lägg kycklingen på en plåt. Grädda mitt i ugnen 20 minuter.
  3. Skala, ansa och skär grönsakerna i klyftor och bitar ca 4 cm stora.
  4. Ta ut plåten, lägg på grönsaker och ringla över resterande glaze. Grädda tills kycklingen är helt genomstekt. Det tar cirka 25 minuter. Lägg på äppleklyftor mot slutet.

 

Servera gärna med blue cheesedressing.

Dela det här receptet med dina vänner!