Örtdoftande marmeladkyckling med rostad citron allt i ett
Publicerat:
2022-04-14Tillagningstid:
Citrusdoftande, saftig och smakrik kyckling med vårgrönsaker är en toppenbra bjudrätt. Servera gärna med en god dressing, tex blue cheese, där ostens sälta gifter sig fint med citrusfrukternas sötma och syra.
/Susanne
Ingredienser
4portioner
- 800gkycklinglårfilé, gärna med skinn
Marinad/ Glaze
- 1,5dlcitrusmarmelad
- 0,5dlsoja eller ponzu
- 0,5dlmatolja
- 1msksriracha eller sambal
- några kvistar timjan
- 1stvitlöksklyfta
Valfria grönsaker 1kg (förslagsvis listan nedanför)
- 2ströda lökar
- 1stpurjolök
- 1knippa(or)grön sparris
- 1storange paprika
- 2stendivesallad
- 2stcitroner eller mandariner
- 2ströda äpplen
Så lagar du
- Blanda samtliga ingredienser till marinad, ta undan hälften. Lägg kycklingen i andra hälften. Låt marinera minst 1 timme, gärna över natten.
- Sätt ugnen på 225 grader vanlig värme. Lägg kycklingen på en plåt. Grädda mitt i ugnen 20 minuter.
- Skala, ansa och skär grönsakerna i klyftor och bitar ca 4 cm stora.
- Ta ut plåten, lägg på grönsaker och ringla över resterande glaze. Grädda tills kycklingen är helt genomstekt. Det tar cirka 25 minuter. Lägg på äppleklyftor mot slutet.
Servera gärna med blue cheesedressing.