Örtig tomatpastej

Skål med pastej.

Publicerat:

Tillagningstid:

Denna pastej är inte bara utomordentligt smakrik och god, den är dessutom en räddare i nöden! Bred den på knäcke, mackor, grönsaksstavar och wraps och bli mätt i ett nafs.

Ingredienser

  • 3dl
    vita bönor, stora och kokta alt. 1 pkt färdigkokta vita bönor, avrunna
  • 10-15st
    soltorkade tomater (ej inlagda i olja)
  • 1dl
    rostad tahini
  • ½dl
    olivolja
  • 1st
    handfull färsk basilika
  • 2krm
    vitpeppar

Så lagar du

1. Blötlägg de soltorkade tomaterna i hett vatten i minst 20 min. Låt rinna av (spara vattnet till soppor, grytor, quinoakok el dyl.).

2. Lägg nu alla ingredienser i en matberedare och mixa tills du får en pastej. Förvara i en tätslutande glas- eller keramikburk i kylen upp till en vecka.

Tips: Bred på kex, bröd, ett blad romansallad, grönsaksstavar eller klicka över en härlig sallad. Möjligheterna är oändliga. Prova gärna att bre pastejen på hemmagjort fröknäcke!

Dela det här receptet med dina vänner!