Ostbollar på tre sorters ost

En metalltalrik med två sorters ostbollar med saltapinnar.

Publicerat:

Tillagningstid:

Färskost, fetaost och hårdost toppat med valfritt strössel passar perfekt till fördrinken eller glöggen.

Ingredienser

30portioner

  • 300g
    naturell färskost (eller smaksatt, om du vill)
  • 200g
    fetaost
  • 100g
    lagrad hårdost, riven

Smaksättning

  • färska örter, rivet apelsin- eller citronskal, torkade tranbär

Strössel

  • mixade ostkrokar, krossade dillchips, rostade sesamfrön, finhackade nötter/mandel, dukkah

Till servering

  • salta pinnar eller pretzels

Så lagar du

1. Mosa ihop ostarna med en gaffel. Smaksätt med det du känner för.

2. Forma bollar, rulla i önskat strössel och servera med salta pinnar.

Dela det här receptet med dina vänner!