Panzanella
Publicerat:
2017-08-30Tillagningstid:
Panzanella är en toscansk sallad som innehåller rivet bröd, tomater, kapris och basilika.
Ingredienser
4portioner
- 4-6skiva(or)vitt surdegsbröd
- olivolja
- ca 400 gtomater i olika färger
- 1-2snackspaprikor eller 1 avlång röd paprika
- 1mskkapris
- 1kruk(or)basilika
- 1citron
Så lagar du
1. Riv brödet i bitar och stek gyllene i olivolja.
2. Dela tomaterna i bitar och lägg i en bunke. Tvätta och skiva paprikan och lägg i bunken tillsammans med tomaterna.
3. Lägg i kapris, hackad basilika och pressad citron. Salta och peppra efter smak.
4. Blanda runt tillsammans med brödet och låt stå cirka 5 minuter innan servering så att alla smaker blandar sig.
5. Servera till exempel med linsbiffar och grekisk yoghurt.