Parmesanpanerad kyckling med fänkål och tomater
Publicerat:
2017-03-30Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
Kyckling
- 400gkycklinglårfiléer
- 2dlfinriven parmesanost
- skal från 1 citron, rivet
- 1dlfinhackad persilja
- smör till stekning
Ugnsbakad fänkål med tomat
- 2fänkålsstånd
- 4vitlöksklyftor
- 5mskolivolja
- 250gcocktailtomater
- salt och peppar
Ärtkräm
- 250gfrysta gröna ärtor
- 1tskcitronsaft
- 1pressad vitlöksklyfta
- 2mskolivolja
- salt och peppar
Så lagar du
Kyckling
1. Banka ut kycklingfiléerna tunt till schnitzlar.
2. Vänd dem i en blandning av ost, finrivet citronskal och hackad persilja.
3. Stek i smör på medelvärme några minuter på varje sida.
Ugnsbakad fänkål och tomater
1. Sätt ugnen på 225 grader. Skölj fänkålen och skär bort rotfästet, dela fänkålen i mindre bitar. Skala vitlöken och halvera klyftorna.
2. Lägg fänkål, vitlök och tomater i en ugnsfast form. Ringla över olivolja, salta och peppra.
3. Baka mitt i ugnen cirka 25 minuter.
Ärtkräm
1. Tina ärterna.
2. Mixa ärter, vitlök, olja och citron till en slät kräm.
3. Smaka av med salt och peppar.
Dryckestips
Vitt vin:
Steinschaden Grüner Veltliner 2016, Österrike
Nr 4320, 79 kronor
Rosévin:
Valle Reale Cerasuolo Rosé 2016, Italien
Nr 2242, 89 kronor
Rött vin:
Donovan-Parke Pinot Noir 2015, USA
Nr 2315, 101 kronor
Alkoholfritt:
Grönsöömust, Sverige
Nr 1984, 48 kronor