Parmesanpanerad kyckling med fänkål och tomater

Parmesanpanerad kyckling med fänkål och tomater.

Publicerat:

Tillagningstid:

Saftiga kycklingschnitzlar med frisk citrussmak tillsammans med ugnsrostad fänkål och ärtkräm ger riktig vårkänsla.

Ingredienser

4portioner

Kyckling

  • 400g
    kycklinglårfiléer
  • 2dl
    finriven parmesanost
  • skal från 1 citron, rivet
  • 1dl
    finhackad persilja
  • smör till stekning

Ugnsbakad fänkål med tomat

  • 2
    fänkålsstånd
  • 4
    vitlöksklyftor
  • 5msk
    olivolja
  • 250g
    cocktailtomater
  • salt och peppar

Ärtkräm

  • 250g
    frysta gröna ärtor
  • 1tsk
    citronsaft
  • 1
    pressad vitlöksklyfta
  • 2msk
    olivolja
  • salt och peppar

Så lagar du

Kyckling

1. Banka ut kycklingfiléerna tunt till schnitzlar.

2. Vänd dem i en blandning av ost, finrivet citronskal och hackad persilja.

3. Stek i smör på medelvärme några minuter på varje sida. 

Ugnsbakad fänkål och tomater

1. Sätt ugnen på 225 grader. Skölj fänkålen och skär bort rotfästet, dela fänkålen i mindre bitar. Skala vitlöken och halvera klyftorna. 

2. Lägg fänkål, vitlök och tomater i en ugnsfast form. Ringla över olivolja, salta och peppra. 

3. Baka mitt i ugnen cirka 25 minuter. 

Ärtkräm

1. Tina ärterna.

2. Mixa ärter, vitlök, olja och citron till en slät kräm.

3. Smaka av med salt och peppar.

Dryckestips

Vitt vin:
Steinschaden Grüner Veltliner 2016, Österrike
Nr 4320, 79 kronor

Rosévin:
Valle Reale Cerasuolo Rosé 2016, Italien
Nr 2242, 89 kronor

Rött vin:
Donovan-Parke Pinot Noir 2015, USA
Nr 2315, 101 kronor

Alkoholfritt:
Grönsöömust, Sverige
Nr 1984, 48 kronor

Dela det här receptet med dina vänner!