Päronmarmelad med valnötter och citron
Publicerat:
2015-12-09Tillagningstid:
Marmeladernas marmelad. Passar lika bra på ostbrickan som på frukostmackan. Den fyller köket med underbara dofter av päron och citron. Receptet räcker till två burkar marmelad.
Ingredienser
- 1kgpäron
- 2stekologiska citroner
- 1stvaniljstång, delad och urskrapad
- 1stkanelstång
- 1paketsyltsocker
- 100gvalnötter, grovt krossade
Så lagar du
1. Skala päronen och lägg i kallt vatten med lite citron så de inte mörknar.
2. Skär päronen i ca 2 cm stora bitar, lägg i en kastrull och pressa saften från en citron över. Skiva den andra citronen och lägg ner den samt vaniljstång och kanel i grytan.
3. Koka 20 minuter, tillsätt syltsocker och koka 20 minuter till.
4. Gör marmeladprov: Häll lite marmelad på en kyld tallrik och dra en sked genom. Om marmeladen rinner ihop behöver den koka lite till.
5. Tillsätt sist valnötter och koka upp, häll upp i väl rengjorda burkar.