Påsktårta med punsch
Ingredienser
10portioner
Botten
- 300 gmandelmassa
- 3stäggvitor (vispas ej)
- 2mskkakao
Fyllning
- 3stäggulor
- 1dlströsocker
- ¾-1 dlpunsch
- 3dlvispgrädde
Garnering
- Ca 1 ½ dlchokladdragéer
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200 grader. Finfördela mandelmassan i matberedare eller riv den grovt. Blanda med äggvita och kakao.
2. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, och smörj formen. Fördela smeten i formen och grädda ca 25 minuter i nedre delen av ugnen. Låt sedan bottnen kallna.
3. Vispa gulor och socker pösigt. Tillsätt punschen. Vispa grädden och blanda ner den i äggvispet. Häll smeten över den kalla bottnen.
4. Hacka dragéerna grovt och häll dem över. Täck och ställ in i frysen minst 3 timmar.