Pasta med oliver, valnötter och salvia
Publicerat:
2019-10-10Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
Valnöts- och spenatpesto
- 1dlvalnötter
- ½påse(ar)babyspenat, ca 30 g
- ½citron, saften
- 1dlfärsk parmesan, riven
- 1tsksalt
- 1dlolivolja
Pasta
- 3dlfullkornsvetemjöl
- 3dldurumvetemjöl
- 4ägg
- 1tsksalt
Pastasås
- 1röd chili , tunt skivad
- 3klyfta(or)vitlök, tunt skivade
- 2mskolivolja
- 1broccoli, skuren i små buketter
- 1dlgröna kärnfria oliver, delade
- 20blad färsk salvia, grovt hackad
- 200gcocktailtomater, delade
- salt och peppar
Till servering
- parmesan, riven
Så lagar du
Valnöts- och spenatpesto
1. Lägg alla ingredienser i en bunke eller ett i mixerglas och mixa till en slät pesto.
Pasta
1. Knåda samman alla ingredienser till en smidig deg. Låt vila i ca 20 minuter invirad i en handduk eller i en påse.
2. Kavla ut degen i en pastamaskin. Starta på nr 1 och kavla till nr 5 i tjocklek. Skär i smala strimlor – tagliolini. Koka precis innan servering i saltat vatten i ca 2 minuter.
Pastasås
1. Stek chili och vitlök tills vitlöken blir lätt gyllene. Tillsätt broccoli och oliver. Stek ytterligare ett par minuter på medelhög värme.
2. Tillsätt den kokta pastan tillsammans med lite av kokvattnet. Lägg i oliver, salvia, cocktailtomater och ca 1 dl pesto. Blanda samman hastigt och smaka av med salt och peppar. Toppa med riven parmesan. Servera genast.