Pasta med skinksås

Pasta med skinksås serverat på vitt fat, dekorerat med grönt basilikablad.

    Publicerat:

    Tillagningstid:

    Ingredienser

    4portioner

    • 400g
      rökt skinka
    • 1
      rödlök (finhackad)
    • 2msk
      smör
    • 3msk
      smör
    • 5dl
      mjölk
    • 3msk
      maizena
    • ½dl
      vatten
    • 2dl
      parmesanost (riven)
    • ½dl
      grädde

    Så lagar du

    1. Strimla kasslern tunt och finhacka löken.

    2. Värm upp en gryta eller stekpanna med smör och fräs löken glansig. Rör ner kasslern och låt den få lite färg.

    3. Tillsätt mjölk och grädde.
 Låt sjuda upp.

    4. Vispa mjöl och vatten i en bunke. Vispa sedan ner denna redning i såsen och låt sjuda medan du kokar pastan.


    5. Smaka av med salt och peppar. Dra bort grytan från plattan och rör till sist ner osten.

    Servera med färskt bröd.

    Dela det här receptet med dina vänner!