Pepparkaksbitar – raw vegan brownie bites
Publicerat:
2019-12-04Tillagningstid:
Chokladkladdig brownie med smaktoner av karamell och pepparkaka. Fullproppad med nyttiga nötter, torkad frukt och toppad med ett rejält lager chokladtryffel. Raw, vegan och glutenfritt utan något avkall på smaker.
Ingredienser
20portioner
- 300gmandel, nötter
- 400gdadlar, urkärnade
- 1dlkakao
- 2tskvaniljpulver
- 1tskpepparkakskryddor eller kanel
- ½tsksalt
Topping
- 300ghackad choklad, mjölkfri
- 4mskhavregrädde
- 1tskvaniljpulver
- 1mskkokosolja
- 3msksirap
- valnötter
- mandel, hackad
- pistaschkärnor, hackad
- torkade tranbär, hackad
- kakaonibs, krossade kakaobönor
Så lagar du
1. Blötlägg mandel/nötter någon timme innan. Mixa med kniven i matberedare, spara gärna en näve grovhackade på sidan om som du tillsätter efteråt.
2. Tillsätt dadlar, kakao, vanilj, kryddor och salt. Tryck ut i en liten bakpappersklädd långpanna, ca 20x30 cm. Om det är kladdigt så fukta händerna med lite kallt vatten, så går det lättare. Ställ i kylen.
3. Koka upp havregrädde och vanilj, tillsätt kokosolja och den hackade chokladen. Låt smälta. Rör inte för mycket, då svalnar det för snabbt och chokladen hinner inte smälta. Om det ändå händer, värm försiktigt.
4. Rör ner sirap, häll ovanpå botten och toppa med det du önskar.
5. Låt stelna i kylen, skär i bitar och förvara i lufttät burk i frysen.