Pepparkaksbitar – raw vegan brownie bites

Pepparkaksbitar – raw vegan brownie bites.

Publicerat:

Tillagningstid:

Chokladkladdig brownie med smaktoner av karamell och pepparkaka. Fullproppad med nyttiga nötter, torkad frukt och toppad med ett rejält lager chokladtryffel. Raw, vegan och glutenfritt utan något avkall på smaker.

Ingredienser

20portioner

  • 300g
    mandel, nötter
  • 400g
    dadlar, urkärnade
  • 1dl
    kakao
  • 2tsk
    vaniljpulver
  • 1tsk
    pepparkakskryddor eller kanel
  • ½tsk
    salt

Topping

  • 300g
    hackad choklad, mjölkfri
  • 4msk
    havregrädde
  • 1tsk
    vaniljpulver
  • 1msk
    kokosolja
  • 3msk
    sirap
  • valnötter
  • mandel, hackad
  • pistaschkärnor, hackad
  • torkade tranbär, hackad
  • kakaonibs, krossade kakaobönor

Så lagar du

1. Blötlägg mandel/nötter någon timme innan. Mixa med kniven i matberedare, spara gärna en näve grovhackade på sidan om som du tillsätter efteråt.

2. Tillsätt dadlar, kakao, vanilj, kryddor och salt. Tryck ut i en liten bakpappersklädd långpanna, ca 20x30 cm. Om det är kladdigt så fukta händerna med lite kallt vatten, så går det lättare. Ställ i kylen.

3. Koka upp havregrädde och vanilj, tillsätt kokosolja och den hackade chokladen. Låt smälta. Rör inte för mycket, då svalnar det för snabbt och chokladen hinner inte smälta. Om det ändå händer, värm försiktigt.

4. Rör ner sirap, häll ovanpå botten och toppa med det du önskar.

5. Låt stelna i kylen, skär i bitar och förvara i lufttät burk i frysen.

Dela det här receptet med dina vänner!