Pepparkaksmuffins med äpple
Publicerat:
2020-12-02Tillagningstid:
Saftiga muffins med kryddig smak och äpple. Det behövs stadiga muffinsformar av papper eller aluminiumformar. Du kan också ställa vanliga papperformar i en muffinsplåt. Använder du mindre formar, räkna med att det blir fler muffins och att gräddningstiden kan förkortas något.
Ingredienser
12portioner
- 125gsmör, rumsvarmt
- 2dlströsocker
- 2stägg
- 1 ½tskmald kanel
- 1 ½tsknystött kardemumma
- 1tskmald ingefära
- ¾tskbikarbonat
- 3dlvetemjöl, 180 g
- 1dlgräddfil
- ½dllingonsylt
- 1-2stäpplen
- 12ststora stadiga muffinsformar
- ev lite florsocker
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Rör samman smör och socker med elvisp. Vispa ner äggen ett i taget.
3. Blanda kanel, kardemumma, ingefära, bikarbonat och vetemjöl. Rör ner blandningen i smeten.
4. Rör sedan ner gräddfil och lingonsylt. Fördela smeten i 12 stora och stadiga muffinsformar.
5. Skär tunna halvmåneskivor av äpplena och tryck ner dem i muffinsen.
6. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Prova med sticka att de är genomgräddade. Låt svalna.
7. Pudra eventuellt över lite florsocker vid serveringen.