Petit chou
Publicerat:
2022-05-24Tillagningstid:
Receptet ger dig ca 20 st franska delikatesser.
Ingredienser
- 3dlvatten
- 100gsmör
- 2dlvetemjöl (120 g)
- 3stägg
Fyllning
- 3dlvispgrädde
- 1mskflorsocker
- 2mskCointreau
- ev. jordgubbar eller andra bär
Så lagar du
- Sätt ugnen på 200°. Koka upp vatten och smör i en kastrull så att smöret smälter helt. Vispa i mjöl och vispa tills smeten släpper botten.
- Låt smeten svalna något och vispa ner ett ägg i taget.
- Gör i ordning en spritspåse försedd med tandad tyll och lägg smeten i spritspåsen.
- Spritsa ut petit chouer på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter tills petit chouerna känns lätta och luftiga. Låt dem svalna på galler.
- Skär ett lock på varje petit chou och fyll dem strax före serveringen med vispad grädde smaksatt med socker och Cointreau. Garnera med jordgubbar eller andra bär.