Piadina med getost och hjortronsylt

Piadina

Publicerat:

Tillagningstid:

Det låter kanske lite konstigt med salami, getost och hjortronsylt, men det är en jättegod kombo! Piadina är tunt, mjukt italienskt tunnbröd finns i välsorterade livsmedelsbutiker. Du kan servera i snibbar som förrätt, som drinktilltugg eller som huvudrätt om du serverar den hel.

Ingredienser

18portioner

  • 2st
    piadina
  • 50g
    naturell färskost
  • 50g
    italiensk mild salami, t ex Felino eller Classico, i tunna skivor
  • 2skiva(or)
    chèvrerulle (ca 20g)
  • 2msk
    pinjenötter (20g)
  • ca 10g
    rucolasallad
  • 4-6msk
    hjortronsylt

Så lagar du

  1. Sätt ugnen på 230°.
  2. Bred tunt med färskost på bröden.
  3. Lägg på salamiskivor och smula över getosten.
  4. Strö över pinjenötterna. Grädda i 7–8 minuter strax över mitten i ugnen.
  5. Ta ut bröden och fördela över hjortronsylt i små klickar och strö över rucolablad.

Tips

Piadina brukar hittas i kyldisken, precis som smördeg.

Om du inte har piadina kan du använda t ex tortillabröd, färdiga pizzabottnar, mjukt tunnbröd eller libabröd.

Dela det här receptet med dina vänner!