Picklad rabarber

Picklad rabarber.

Publicerat:

Tillagningstid:

Picklad rabarber passar jättebra till sallad med en fetare dressing, till grillat kött, till bakade rotfrukter eller en paté. Samma lag kan användas till rönnbär, äpplen, zucchini…. Listan är lång! Receptet ger 1 burk.

Ingredienser

  • 5dl
    rabarber, hackad eller hyvlad
  • 1dl
    ättika 12 %
  • 2msk
    honung
  • 2dl
    socker
  • 3dl
    vatten
  • 1msk
    fänkålsfrön
  • 4
    piripiri, om man vill ha extra hetta

Så lagar du

1. Lägg rabarbern i en burk, gärna en med patentlock.

2. Koka samman alla de övriga ingredienserna till lagen på låg värme. Låt svalna.

3. Häll lagen över rabarbern, låt stå i minst 30 min. Håller läääänge i kylen, var bara noga med rena bestick när du använder den.

Dela det här receptet med dina vänner!