Picklad rabarber
Publicerat:
2018-09-06Tillagningstid:
Picklad rabarber passar jättebra till sallad med en fetare dressing, till grillat kött, till bakade rotfrukter eller en paté. Samma lag kan användas till rönnbär, äpplen, zucchini…. Listan är lång! Receptet ger 1 burk.
Ingredienser
- 5dlrabarber, hackad eller hyvlad
- 1dlättika 12 %
- 2mskhonung
- 2dlsocker
- 3dlvatten
- 1mskfänkålsfrön
- 4piripiri, om man vill ha extra hetta
Så lagar du
1. Lägg rabarbern i en burk, gärna en med patentlock.
2. Koka samman alla de övriga ingredienserna till lagen på låg värme. Låt svalna.
3. Häll lagen över rabarbern, låt stå i minst 30 min. Håller läääänge i kylen, var bara noga med rena bestick när du använder den.