Picklad rödkålssallad
Publicerat:
2017-12-13Tillagningstid:
En god sallad som passar till det mesta på julbordet, passar både till det kallskurna och småvarma. Blir också en härlig topping på smörrebrödet med skinka.
Ingredienser
6 - 8portioner
- 500grödkål
- 1rödlök
- 2äpplen, t ex Cox Orange eller Ingrid Marie
Lag
- ½dlättiksprit, 12 %
- 1dlströsocker
- 1 ½dlvatten
Så lagar du
1. Strimla kålen och löken tunt gärna med mandolin. Blanda dem i en bunke.
2. Koka upp ättiksprit, socker och vatten. Häll den varma lagen över kålen och löken. Låt stå tills det är helt svalt.
3. Riv äpplena direkt ner i bunken. Blanda och låt stå svalt minst 6 timmar. Salladen håller 1 vecka i kyl. Låt den rinna av innan du serverar.