Picklade senapsfrön

En liten glasskål med picklade sesamfrön, en dressing av Johanna Westman.

Publicerat:

Tillagningstid:

De här smakrika små fröna gör sig fint till alla rätter där det passar med senap. Strössla över en pyttipanna, grillad kyckling eller på rätter där du behöver lite extra syra. Receptet ger 1 dl färdig pickle.

Ingredienser

  • 3msk
    senapsfrön, gula
  • 3msk
    senapsfrön, bruna
  • ½dl
    ättikssprit, 12%
  • 1dl
    socker
  • dl
    vatten

Så lagar du

1. Koka senapsfrön i lätt saltat vatten i 40 minuter. Häll av.

2. Koka upp 1-2-3 lagen i en liten kastrull. Lägg i senapsfrön och ställ åt sidan.

3. Häll upp i en ren burk med tättslutande lock.

Dela det här receptet med dina vänner!