Pizza margherita
Publicerat:
2020-10-14Tillagningstid:
Denna mest klassiska av pizzor sägs ha fått sitt namn efter den italienska drottningen Margherita år 1889. Pizzan är enkel med få ingredienser men ställer därmed höga krav på råvarorna.
Ingredienser
1portioner
- 1boll pizzadeg
- 65gtomatsås
- 75gmozzarella
- 3-6basilikablad, färska
- 6gpecorino eller parmesan
- 5½golivolja
Så lagar du
1. Forma pizzan av en pizzaboll.
2. Bred ut tomatsåsen men lämna några centimeter på kanten.
3. Toppa med mozzarellabitar, basilika och finriven ost. Ringla över olivolja.
4. Baka i ugn, ca 250 grader, tills pizzan fått fin färg.
Receptet är en grovt förenklad version av Pizza Margherita ur boken "Pizza Napoletana: jakten på en fulländad napoletansk pizza i hemmaugn, ombyggd grill och vedugn" av Besmir Balaj och Ville Ilola.