Pljeskavica
Publicerat:
2017-08-21Tillagningstid:
Mamma Roksandra och sonen Gabriel bjuder på serbiska blandfärsbiffar med råstekt potatis och ajvar.
Ingredienser
4portioner
- 1kgblandfärs på fläsk och nöt
- rapsolja
- salt och peppar
- cayennepeppar
- sodavatten
- potatismjöl
- 2spanska peppar, en röd och en grön
- 1 ½kgpotatis
- 3dlgräddfil
- 1gul lök
- ajvar relish, stark
- romansallad
- 1gurka
- 2tomater
- 1vitlöksklyfta
- salt och peppar
Så lagar du
1. Blanda köttfärs med olja, salt, peppar, sodavatten, lök, vitlök, potatismjöl, finhackad spansk peppar och cayennepeppar. Låt stå och dra.
2. Skala potatis, skär i skivor och strimla dem i smala strimlor. Stek med salt och peppar på hög värme och rör om.
3. Riv av salladsbladen, fyll ett blad med gräddfil, ett med ajvar relish och en med hackad lök.
4. Forma plejeskevica: Olja händerna och forma köttet till hamurgare. Stek i smör tills genomstekta.
5. Servera biffarna med strimlad råstekt potatis, ajvar relish och salladsblad.