Pljeskavica

Pljeskavica, serbiska blandfärsbiffar med råstekt potatis och ajvar.

Publicerat:

Tillagningstid:

Mamma Roksandra och sonen Gabriel bjuder på serbiska blandfärsbiffar med råstekt potatis och ajvar.

Ingredienser

4portioner

  • 1kg
    blandfärs på fläsk och nöt
  • rapsolja
  • salt och peppar
  • cayennepeppar
  • sodavatten
  • potatismjöl
  • 2
    spanska peppar, en röd och en grön
  • 1 ½kg
    potatis
  • 3dl
    gräddfil
  • 1
    gul lök
  • ajvar relish, stark
  • romansallad
  • 1
    gurka
  • 2
    tomater
  • 1
    vitlöksklyfta
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Blanda köttfärs med olja, salt, peppar, sodavatten, lök, vitlök, potatismjöl, finhackad spansk peppar och cayennepeppar. Låt stå och dra.

2. Skala potatis, skär i skivor och strimla dem i smala strimlor. Stek med salt och peppar på hög värme och rör om.

3. Riv av salladsbladen, fyll  ett blad med gräddfil, ett med ajvar relish och en med hackad lök.

4. Forma plejeskevica: Olja händerna och forma köttet till hamurgare. Stek i smör tills genomstekta.

5. Servera biffarna med strimlad råstekt potatis, ajvar relish och salladsblad.

Dela det här receptet med dina vänner!