Pocherade ostron i skummig champagnesås
Publicerat:
2019-09-06Tillagningstid:
En ostronrätt som passar fint till nybörjare i Ostronätandet. Det pocherade ostronet är lätt och elegant men utan det råa och sladdriga som kan skrämma Ostronnoviser. En härligt gräddig gräddsås till gör det näst intill oemotståndligt och bara lent och ljuvligt.
Ingredienser
4portioner
- 12ostron
- ev 1dlvitt vin
Champagnesås
- 2msksmör
- 2schalottenlökar
- 2dlvitt vin
- 1mskav vätskan från ostronen
- 1dlchampagne
- 2dlgrädde
Till servering
- ca 25gforellrom
- 1mskgräslök, finhackad
Så lagar du
1. Öppna ostronen och lossa dem från skalet. Samla upp vätskan från ostronet och lägg själva ostronet åt sidan.
2. Sila och koka upp vätskan i en liten kastrull, tillsätt lite vitt vin om det är för lite vätska för att täcka ostronen. Förbered en skål med iskallt vatten.
3. Lägg i ostronen och låt dem sjuda i 30 sekunder. Lägg över dem i det kalla vattnet.
4. Gör en champagnesås. Stek schalottenlöken mjuk i smör. Tillsätt vitt vin och 1 msk av vätskan från ostronkoket. Låt koka ner till hälften. Häll i grädde och champagne samt en matsked smör och vispa skummigt med hjälp av en stavmixer.
5. Lägg tillbaka ostronen i skalen. Skeda på champagnesås och lägg i forellrom och gräslök. Servera med detsamma.