Pocherade ostron i skummig champagnesås

Pocherade ostron i skummig champagnesås.

Publicerat:

Tillagningstid:

En ostronrätt som passar fint till nybörjare i Ostronätandet. Det pocherade ostronet är lätt och elegant men utan det råa och sladdriga som kan skrämma Ostronnoviser. En härligt gräddig gräddsås till gör det näst intill oemotståndligt och bara lent och ljuvligt.

Ingredienser

4portioner

  • 12
    ostron
  • ev 1dl
    vitt vin

Champagnesås

  • 2msk
    smör
  • 2
    schalottenlökar
  • 2dl
    vitt vin
  • 1msk
    av vätskan från ostronen
  • 1dl
    champagne
  • 2dl
    grädde

Till servering

  • ca 25g
    forellrom
  • 1msk
    gräslök, finhackad

Så lagar du

1. Öppna ostronen och lossa dem från skalet. Samla upp vätskan från ostronet och lägg själva ostronet åt sidan.

2. Sila och koka upp vätskan i en liten kastrull, tillsätt lite vitt vin om det är för lite vätska för att täcka ostronen. Förbered en skål med iskallt vatten.

3. Lägg i ostronen och låt dem sjuda i 30 sekunder. Lägg över dem i det kalla vattnet.

4. Gör en champagnesås. Stek schalottenlöken mjuk i smör. Tillsätt vitt vin och 1 msk av vätskan från ostronkoket. Låt koka ner till hälften. Häll i grädde och champagne samt en matsked smör och vispa skummigt med hjälp av en stavmixer.

5. Lägg tillbaka ostronen i skalen. Skeda på champagnesås och lägg i forellrom och gräslök. Servera med detsamma.

Dela det här receptet med dina vänner!