Poke bowl – som du vill ha den
Publicerat:
2016-09-01Tillagningstid:
Hawaiiansk fiskrätt med mycket smak, hetta och friskhet. Börja med en skål ris och bygg på med smaker du tycker om.
Ingredienser
4portioner
- 500grå tonfisk eller lax som kan ätas rå
- 5-6dlfärdigkokt sushiris (4 dl okokt ris)
Marinad till fisken
- ½dltamari eller soja
- 2mskrisvinäger
- 1msksesamolja
- 1mskriven ingefära
- några droppar sriracha
- 1mskfinhackad salladslök
Tillbehör
- 1sttärnad avokado
- 1sttärnad mango
- 3stfinhackade salladslökar
- ½stskalad och urkärnad gurka skuren i tärningar
- 2dllättkokta edamamebönor
- algsallad – wakame (kan köpas färdig)
- 3mskrostade sesamfrön eller furikakesprinkles
- chilimajonnäs eller sesammajonnäs
- några kvistar färsk mynta eller koriander
Så lagar du
1. Skär fisken i kuber. Blanda alla övriga ingredienser och marinera fisken i cirka 30 minuter.
2. Lägg upp ris i skålar och låt var och en toppa med fisk och sina favoritingredienser. Strö över sesamfrön och toppa gärna med färsk mynta eller koriander.
3. Servera gärna med en chilimajonnäs eller sesammajonnäs.