Poke rolls
Publicerat:
2018-05-09Tillagningstid:
Den hawaiianska rätten pokebowl har blivit en populär snabbmatsrätt i Sverige det senaste året. Smakerna är fräscha, pigga och färgglada. Här är poke serverat som en vårrulle med dipp vid sidan om. En spännande och rolig rätt på plockbordet.
Ingredienser
10portioner
- 10rispapper för färska vårrullar
- 500gsalmalax
- 5–6dlfärdigkokt sushiris (250 g okokt ris)
- 1avokado
- 2salladslökar
- ½gurka, urkärnad och skalad
- 2dledamamebönor, lättkokta
- några kvistar mynta eller koriander
- rostad lök
- ätbara blommor, t ex primula
Dippsås
- 1dltamari eller soja
- ½dlrisvinäger
- 2msksesamolja
- 2mskriven ingefära
- 1–2msksalladslök, finhackad
- några droppar srirachasås
Tillbehör
- srirachamajonnäs
Så lagar du
1. Koka riset efter anvisningarna på paketet
2. Blanda ihop ingredienserna till dippsåsen och ställ åt sidan.
3. Gör srirachamajonnäs, till exempel enligt det här receptet.
4. Skär avokado, lax och gurka i tunna skivor.
5. Värm vatten till cirka 60 grader och häll upp i en rund form med vid botten. Doppa rispappret i vatten tills det mjuknar.
6. Lägg på blommor, grönsaker och ris i en sträng mitt på pappret. Vik upp kanterna och rulla ihop till en tät rulle.
7. Låt dina matgäster doppa rullarna i dippsåsen och sedan i rostad lök.