Poke rolls

Poke rolls med ätbara blommor.

Publicerat:

Tillagningstid:

Den hawaiianska rätten pokebowl har blivit en populär snabbmatsrätt i Sverige det senaste året. Smakerna är fräscha, pigga och färgglada. Här är poke serverat som en vårrulle med dipp vid sidan om. En spännande och rolig rätt på plockbordet.

Ingredienser

10portioner

  • 10
    rispapper för färska vårrullar
  • 500g
    salmalax
  • 5–6dl
    färdigkokt sushiris (250 g okokt ris)
  • 1
    avokado
  • 2
    salladslökar
  • ½
    gurka, urkärnad och skalad
  • 2dl
    edamamebönor, lättkokta
  • några kvistar mynta eller koriander
  • rostad lök
  • ätbara blommor, t ex primula

Dippsås

  • 1dl
    tamari eller soja
  • ½dl
    risvinäger
  • 2msk
    sesamolja
  • 2msk
    riven ingefära
  • 1–2msk
    salladslök, finhackad
  • några droppar srirachasås

Tillbehör

  • srirachamajonnäs

Så lagar du

1. Koka riset efter anvisningarna på paketet

2. Blanda ihop ingredienserna till dippsåsen och ställ åt sidan.

3. Gör srirachamajonnäs, till exempel enligt det här receptet.

4. Skär avokado, lax och gurka i tunna skivor.

5. Värm vatten till cirka 60 grader och häll upp i en rund form med vid botten. Doppa rispappret i vatten tills det mjuknar.

6. Lägg på blommor, grönsaker och ris i en sträng mitt på pappret. Vik upp kanterna och rulla ihop till en tät rulle.

7. Låt dina matgäster doppa rullarna i dippsåsen och sedan i rostad lök.

Dela det här receptet med dina vänner!