Popcorn med tre olika kryddblandningar

Popcornen i tre olika kryddblandningarna.

Publicerat:

Tillagningstid:

Popcorn är världens äldsta snacks som dessutom är nyttigt. Med några enkla kryddblandningar lyfter du dem till nya festliga nivåer – Perfekt mingelsnacks till festen, eller varför inte till soffan en lördagkväll.

Ingredienser

4portioner

Kryddblandning med citron, örter och vitlök

  • 2liter
    poppade popcorn, ca 1 dl opoppade
  • 25g
    smör, smält
  • 1klyfta(or)
    vitlök, pressad
  • persilja, finhackad
  • färsk oregano, finhackad
  • 1
    citron, endast skalet
  • salt

Kryddblandning med curry, koriander och spiskummin

  • 2liter
    poppade popcorn (ca 1 dl opoppade)
  • 25g
    smör, smält
  • 1msk
    färsk koriander, finhackad
  • 1tsk
    curry
  • 1tsk
    spiskummin

kryddblandning med parmesan, chili och rosmarin

  • 2liter
    poppade popcorn, ca 1 dl opoppade
  • 25g
    smör, smält
  • 1tsk
    paprikapulver
  • ½tsk
    chiliflakes
  • 1msk
    grovhackad rosmarin, färs
  • 1dl
    parmesan, riven
  • salt

Så lagar du

Citron, örter och vitlök

1. Blanda ihop det smälta smöret med vitlök, örter och citronskal. Poppa popcornen.

2. Häll smöret över de varma popcornen. Salta och skaka om ordentligt så allt blandas.

Curry, koriander och spiskummin

1. Blanda ihop det smälta smöret med kryddor och koriander. Poppa popcornen.

2. Häll smöret över de varma popcornen. Salta och skaka om ordentligt så allt blandas.

Parmesan, chili och rosmarin

1. Blanda ihop det smälta smöret med rosmarin och kryddor. Poppa popcornen.

2. Häll smöret över de varma popcornen. Salta och häll över den rivna parmesanosten.

3. Skaka om ordentligt så allt blandas.

Dela det här receptet med dina vänner!