Potatis bolangère (potatisgratäng)
![Potatisgratäng](/recept/_next/image?url=https%3A%2F%2Fbackend.main-bvxea6i-nbs7p5fes6fzc.eu-5.platformsh.site%2Fsites%2Fdefault%2Ffiles%2Fstyles%2Frecipe_image%2Fpublic%2Fimages%2F10976433.jpg%3Fh%3Dd1cb525d%26itok%3DkfaKIQL4&w=3840&q=100)
Publicerat:
2016-11-07Potatisgratäng utan grädde – går det? Absolut! Användningsområdena för den här smalare gratängen är dessutom många fler än dess gräddiga kusin.
Ingredienser
3 - 4portioner
- 6ststora potatisar, Asterix eller liknande
- 1stsilverlök
- 3kvist(ar)rosmarin
- 6dlkycklingbuljong
- 25gsmör
- salt
- svartpeppar
Så lagar du
1. Skiva potatis och lök tunt. Lägg ett tunt lager med smör i botten. Fördela potatis över och sen tunt lager med lök. Krydda med rosmarin, salt och peppar. Fortsätt varva tills ingredienser är slut.
2. Slå på buljong och baka i ugn under smörpapper på 160°C till en innertemp på 97°C. Tag ut och låt svalna.
3. Gratinera av vid servering på 225°C i ca. 5 min.
Tips: Passar bra till lamm.