Potatis bolangère (potatisgratäng)

Potatisgratäng

Publicerat:

Potatisgratäng utan grädde – går det? Absolut! Användningsområdena för den här smalare gratängen är dessutom många fler än dess gräddiga kusin.

Ingredienser

3 - 4portioner

  • 6st
    stora potatisar, Asterix eller liknande
  • 1st
    silverlök
  • 3kvist(ar)
    rosmarin
  • 6dl
    kycklingbuljong
  • 25g
    smör
  • salt
  • svartpeppar

Så lagar du

1. Skiva potatis och lök tunt. Lägg ett tunt lager med smör i botten. Fördela potatis över och sen tunt lager med lök. Krydda med rosmarin, salt och peppar. Fortsätt varva tills ingredienser är slut.

2. Slå på buljong och baka i ugn under smörpapper på 160°C till en innertemp på 97°C. Tag ut och låt svalna.

3. Gratinera av vid servering på 225°C i ca. 5 min.

Tips: Passar bra till lamm.

Dela det här receptet med dina vänner!