Potatismos med twist
Publicerat:
2020-01-22Tillagningstid:
Twisten är att löken ska fräsa länge i smör tills den är riktigt mjuk. Den ger en fantastiskt god smak till moset.
Ingredienser
6portioner
- 1,2kgpotatis, mjölig
- 1stgul lök eller 2 schalottenlökar
- 50gsmör
- 2 ½-3dlmjölk
- salt
- peppar, nymald
- evnågra riv av muskotnöt
Så lagar du
1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
2. Finhacka löken och fräs den riktigt mjuk i smöret utan att den tar färg, ca 20 minuter.
3. Tillsätt sedan mjölken och låt löken bli mjuk.
4. Stöt sönder potatisen med potatisstöt eller med elvisp. Späd med smöret med löken och mjölken. Smaka av med salt och peppar och några riv av muskotnöt.